INTERIEURONTWERP

Een fijne klik tussen opdrachtgever en ontwerper is misschien wel de belangrijkste voorwaarde voor een goed ontwerp.

De keuze voor een interieurontwerper is dan ook heel persoonlijk. We werken tenslotte heel hecht met elkaar samen in een intensief traject. Dus een wederzijds goed gevoel is daarom essentieel, zodat jij zeker weet dat we jouw wensen begrijpen en vertalen naar een passend ontwerp, in detail doordacht.

Dat gaat in fases en brengt ons naar een interieurontwerp wat een interieur op maat is.
Hoe we dat doen? Dat leggen we hieronder uit. 
 

05 MAATWERK ONTWERP 

04 DEFINITIEF ONTWERP 

03 VOORLOPIG
ONTWERP 

02 CONCEPT
ONTWERP

01 KENNIS MAKEN 

05 MAATWERK ONTWERP 

04 DEFINITIEF ONTWERP 

03 VOORLOPIG ONTWERP 

02 CONCEPT ONTWERP

01 KENNIS MAKEN 

Interieurontwerp: mijn werkwijze, van idee tot uitvoering  

01 KENNISMAKINGSGESPREK

Interieur op maat
Hoe werkt het? 

Voor we aan de slag gaan met jouw interieurontwerp, kom ik graag  bij je langs of hebben we telefonisch contact om te horen waar je naar op zoek bent, wat je wensen zijn, wat je graag zou willen en wat je niet wilt. 

Met elkaar in gesprek gaan vormt de basis van de samenwerking, hoe beter ik een beeld krijg van de wensen, hoe beter het uiteindelijke ontwerp zal passen. 

Dat gaat in fases waar we steeds een stukje verder gaan tot het definitieve ontwerp en waarbij onderlinge interactie en feedback het ontwerp maken. 

Na het kennismakingsgesprek, maak ik een offerte en als je enthousiast bent en akkoord met het voorstel, dan gaan we echt aan de slag. 

KENNISMAKEN? BEL OF MAIL ME 

02 CONCEPT ONTWERP

Wat houdt een concept ontwerp in?

Voor we echt kunnen ontwerpen, komen we inmeten, verzamelen we de bouwtekeningen en checken we of er een vergunning nodig is. 

Daarna kunnen we beginnen, de ruimte wordt eerst digitaal opgezet in 3D. Vervolgens gaan we schetsen, dat betekent dat we verschillende indelingen in de ruimte maken en de voors en tegen afwegen. Daarbij kijken we sterk naar zichtlijnen, looproutes, comfort en uitvoerbaarheid. 

We maken een toegepast inspiratie bord met een kleurenpalet, wat de basis wordt voor de invulling van de materialen en meubels. 

Het concept ontwerp wordt meestal uitgewerkt in twee voorstellen. Bij het bespreken laten we dit in 3D beeld zien en gebruiken we de concepten als praatstuk voor het voorlopig ontwerp. 

VRAGEN? STEL ZE GERUST 

03 VOORLOPIG ONTWERP

Waar bestaat een voorlopig ontwerp uit? 

In dit ontwerp brengen we het beste uit de 2 concepten tot 1 voorlopig concept. Daarmee wordt de indeling vrij zeker.

In deze fase voegen we daar ook nog een materialen-, meubel- en lichtplan aan toe.  

In de presentatie proberen we zoveel mogelijk keuzes te maken om deze vervolgens in het definitieve plan vast te kunnen leggen. 

Het voorlopig ontwerp - plan ontvang je digitaal en tevens kun je deze m.b.v. de viewer ook in het tekenprogramma zelf bekijken. Zo kun je zelf door de ruimte(s) heen lopen...


MEER WETEN, CONTACT ME DAN

04 DEFINITIEF ONTWERP 

Het eindproduct en dan? 

In het eindproduct, het definitief ontwerp komt alles samen. Hier worden de finale tekeningen inclusief maten opgeleverd.

Het materialen-, meubel- en lichtplan wordt uitgewerkt volgens de laatste inzichten. Ook ontvangt je waar mogelijk stalen van de verschillende materialen. 

Met dit totaalpakket kun je naar je aannemer, interieurbouwer of meubelzaak. Ik kan je daarmee ook helpen en je in contact brengen met mijn netwerk. 

Het plan ontvang je zowel digitaal als in print.  

KENNISMAKINGSGESPREK AANVRAGEN

Met maatwerk is zo ongeveer alles mogelijk. Het is ideaal omdat bij maatwerk zoals het woord het al zegt, het meubel volledig op maat wordt gemaakt. In afmeting, in kleur en in materiaal. 

Daarbij kun je denken aan maatwerk voor de woonkamer, de keuken, de badkamer, de master bedroom en kinderkamers maar ook voor een berging met bijvoorbeeld witgoed. 

Met maatwerk maak je een uniek stuk voor jouw woning, jouw ruimte! 

Wil je meer weten, contact me dan. 

Op maat, hoe werkt dat? 

05 MAATWERK 

MAATWERK CONTACT 

Waarom NIRA | designing interior life?

Een interieur ontwerpen dat past bij jouw leven! 

Met mijn persoonlijke aanpak, mijn (levens)ervaring en mijn tomeloze energie, als ook mijn gevoel voor creëren van rust, eenvoud en verfijning in de tijd van nu, maken we een interieur dat tijdloos is en past bij jouw wensen en waar je jarenlang van kunt genieten. 

Dat wil ik heel graag doen! 


VERZENDEN

Nieuwsgierig naar wat NIRA voor jou kan betekenen?

Heb je een vraag, of wil je meer informatie of een afspraak maken voor een intakegesprek?

Stuur me dan een berichtje via onderstaand contactformulier
of bel me... 

Karin Driessen

CONTACT

NIRA | designing interior life

Frans Halsstraat 1 | 6901 DC Zevenaar

E: info@nirainterior.com 

T: +31 6 53 441 639

© 2022 | NIRA | designing interior life

Algemene voorwaarden

Privacy & Cookie beleid 

KVK | 88300714 

BTW nr | 004589023B11