Van Marketing en Sales directeur naar Interieurontwerper….

Mijn naam is Karin Driessen en ik ben eigenaar van NIRA | designing interior life en graag vertel ik wat meer over mezelf in dit blog.

Mijn werkende leven startte als verpleegkundige. Ik heb gewerkt op de intensive care en cardiologie afdeling van het ziekenhuis in Apeldoorn. Na ongeveer 7 jaar heb ik de overstap naar de farmaceutische industrie gemaakt en ben ik als artsenbezoeker begonnen. Met de affiniteit voor de zorg paste die baan mij goed en werden mijn vaardigheden uitgebreid met sales skills.

Vervolgens heb ik binnen de farmaceutische industrie verschillende rollen vervult, zowel binnen marketing als sales, als binnen Nederland, de Benelux en Noord-Europa.

Ruim 25 jaar heb ik met overtuiging en enthousiasme gewerkt binnen de farmaceutische industrie als Marketing en Sales Director. In die rol vond ik concrete communicatie, projectmanagement en heldere en daadkrachtige aansturing essentieel.

Als leidinggevende heb ik geleerd om echt te luisteren zowel verbaal als non-verbaal naar de wensen van specialisten en medewerkers, om dit vervolgens te vertalen naar passende oplossingen en projectvoorstellen waarmee uiteindelijk de zorg van patiënten verbeterd werd. Toen het bedrijf waarvoor ik werkte werd overgenomen door een grote speler, veranderde ook de visie en de ambities van het bedrijf en die veranderingen paste niet meer bij hoe ik graag wilde werken.

Dus met de vaardigheden welke ik had opgedaan in mijn job en mijn liefde en passie voor het interieur, heb ik een mooie carrière switch kunnen maken naar het interieurontwerpers vak.

Ik heb verschillende interieur styling- en ontwerp opleidingen gedaan, meegelopen en gewerkt met een ervaren interieurontwerper, uren en uren besteedt aan het eigen maken van het 3D tekenprogramma Sketch Up en ben lid van Sketchupplaza en Delichtschool community om altijd te blijven leren. 

Nu kan ik doen wat ik het allerliefste doe, jouw wensen vertalen naar een uniek, persoonlijk en hoogwaardig interieur.

Voor iedere opdrachtgever, voor iedere vraag en iedere opdracht wil ik een uniek en bijzonder samenspel creëren van indeling, kleuren en materialen, verlichting, maatwerk en meubels, die samen het verhaal van de opdrachtgevers van het huis of bezoekers van die specifieke ruimte vertellen. Het ontwerp moet perfect passen bij de wensen en in detail doordacht zijn.

Met 3D visualisatie ontwerp ik de indeling in de ruimte. Ik maak daarmee ook keuzes over zichtlijnen, vormen en materialen.

Deze visualisatie geeft een realistische weergave van hoe de ruimte er uiteindelijk uit gaat zien. Dit geeft opdrachtgevers een beter idee van de veranderingen en het eindresultaat en het geeft de opdrachtgevers de mogelijkheid om als het ware door de ruimtes heen te lopen.

In de presentatie bespreken we deze voorstellen en komen we geleidelijk aan tot de juiste keuzes.

Met heel veel plezier en enthousiasme beweeg ik me binnen het interieur vak. De mensen die mij kennen herkennen mij in wat ik creëer voor anderen, herkennen mijn handtekening in de beelden en mijn gedrevenheid voor mijn vak. Ik kan me op een goede manier verliezen in perfectie en details. Maar weet het ook pragmatisch en vooral leefbaar te houden.

Een interieur dat goed voelt, dat past bij je bent en dat past bij jouw leven.
Eenvoud, symmetrie en zichtlijnen gecombineerd met warme materialen en dan in detail doordacht. Met precisie en in balans wil ik een prachtig eindresultaat voor de opdrachtgever.
Een blije opdrachtgever is waar ik blij van word.

In mijn prive leven heb ik een gezin met man en een zoon en dochter van 19 en 17 jaar. Ik heb een heerlijk huis met grote tuin waar ik graag ben en vind het heerlijk om samen met vrienden lekker te eten en te drinken. In de winter ga ik graag naar ons Chalet in Oostenrijk om te skiën met mijn gezin en vrienden. Ik kan niet zo makkelijk stil zitten, sta vaak aan, zoals ze dat noemen. Ik ben een echte workaholic, maar doe dat met plezier. Werken is ook mijn hobby en ik besteed daar graag veel tijd aan. Ik hou graag veel ballen in de lucht…(heb ooit op basketbal gezeten) 🙂

Ik doe het graag.
Liefs Karin

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *