Ga alvast in je nieuwe woning staan met 3D visualisatie…

Vind je het lastig om je nieuwe interieur al voor je te zien? Hoe deel je je woning zo optimaal mogelijk in? Hoe verhouden de verschillende maten zich tot elkaar? Hou je voldoende loopruimte over? Hoe zit het met zichtlijnen? Wat doet de hoogte van de woning met het totaal plaatje? Welke lichtarmaturen plaatsen we waar in de ruimte?

Bij een verbouwing of inrichten van een nieuw huis, zijn er zoveel vragen….

Om daar een antwoord op te krijgen helpt het als je voor je gevoel al vast in je nieuwe woning kunt staan en om je heen kunt kijken. Dit kan want door middel van 3D beelden krijg je het gevoel als of je al in je nieuwe of verbouwde woning staat.

Jouw interieurontwerper zal jouw woning in 3D op zetten, zodat je vanuit alle plekken in de woning een realistisch beeld krijgt van hoe het gaat worden.

3D visualiseren geeft vele voordelen, hieronder zijn er een aantal opgesomd:

Realisme: 3D visualisaties bieden een zeer realistische weergave van hoe een interieur eruit zal zien. Dit kan helpen bij het nemen van beslissingen over kleuren, texturen, meubels en andere elementen van een interieur. Een goede interieurontwerper ontwerpt een indeling voor de ruimte die rekening houdt met zichtlijnen, praktisch is en de juiste sfeer ademt. Door dit in 3D te doen wordt het nieuwe interieur zo goed mogelijk ingetekend zoals het in het echt gaat worden. 

Kostenbesparend: Alhoewel het inhuren van een interieurontwerper eerst een investering vraagt. Kunnen 3D visualisaties uiteindelijk kostenbesparend zijn, omdat ze kunnen helpen bij het voorkomen van onnodige aankopen of wijzigingen. Hierdoor kunnen tijd en geld worden bespaard, omdat foute keuzes voorkomen kunnen worden.

Flexibiliteit: Met 3D visualisaties is het gemakkelijk om verschillende ontwerpen te bekijken en te vergelijken voordat er fysieke wijzigingen worden aangebracht. Dit kan leiden tot meer flexibiliteit bij het maken van ontwerp keuzes en een beter eindresultaat opleveren.

Communicatie: 3D visualisaties kunnen helpen bij de communicatie tussen de ontwerper, klanten en uitvoerders. Het kan soms moeilijk zijn om een idee over te brengen met alleen woorden of 2D-tekeningen, maar met 3D-visualisaties kunnen alle betrokken partijen het ontwerp op dezelfde manier bekijken en begrijpen. Vervolgens kunnen alle tekeningen in 2D gezet worden met maatvoering wat voor een aannemer of interieurbouwer heel fijn werkt.

Kortom, 3D visualisaties zijn een waardevol hulpmiddel bij het ontwerpen van een interieur, omdat ze helpen bij het nemen van beslissingen, kosten besparend zijn, flexibiliteit geeft en onderlinge communicatie vergemakkelijken.

Wil je meer weten over de 3D mogelijkheden, contact mij dan.

Lieve groet,

Karin Driessen
Interieurontwerper

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *